Lokale materialer

Lejligheden fremstår helt ny og lækker efter en gennemgribende modernisering 2008-10. Vi har taget flest mulige hensyn til den karakterfulde gamle ejendom, selvom vi har måttet sænke gulvfladen mere end 40 cm i forhold til det oprindelige gulv for at få højde nok til den nye indgangsdør.

Der er så vidt muligt benyttet lokale bornholmske materialer: Granitten i indgangspartiets gulv er ”Blå Rønne” (brændt og børstet), ligesom bordpladen i køkkenafsnittet (poleret), mens vi har anvendt bl.a. ”Moselykke”-granit fra Hammeren i badeværelsesgulvet (råt skåret). Der er gulvvarme i begge granitgulve.

Trægulvene i lejlighedens køkken-alrum og soveværelse er brede planker i douglas-gran fra Almindingen. Lige som tømmer til nyt udendørs bindingsværk og loftbjælker er træet forarbejdet på Østerlars Savværk. De nye døre og vinduer er fremstillet hos en dygtig lokal snedker i Åkirkeby.

Mange af møblerne, lamper og malerier er fundet hos antikvitetshandlere både på Bornholm og "ovre", mens senge og andet er helt nye, købt i lokale forretninger.

Lejligheden står dermed fuldt møbleret og klar til at modtage dig, hvadenten du kommer alene, med hjælper, familie eller venner. Ferieboligen er ideel til to personer, den kan også huse en familie med 2-3 mindre børn eller 3-4 venner. Og kniber det med pladsen, har vi yderligere muligheder både inden døre og i vores capingvogn lige udenfor.